MUĞLA APİTERAPİK ARICILIK ÜRÜNLERİ İŞLEME VE AR-GE, İNOVASYON MERKEZİ- APİMUĞLA ŞİRKETİ KURULDU

Muğla Ticaret Borsası'nın da ortağı olduğu "Muğla Apiterapik Arıcılık Ürünleri İşleme ve Ar-Ge, İnovasyon Merkezi- Apimuğla ” şirketi kuruldu."

Muğla Teknopark’ta 10 Ocak 2023 tarihinde düzenlenen imza törenine Muğla Valisi Orhan Tavlı, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Genel Sekreteri Özgür Akdoğan, Muğla Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hurşit Öztürk, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Marmaris Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mutlu Ayhan, Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon ve  Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Muğla Vakfı, Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği (MAYBİR) yetkilileri katıldı.

5 Bin arıcılık işletmesiyle yaklaşık 1 milyon koloni arı varlığıyla Ülkemizin arıcılık başkenti olarak bilinen Muğla’da Çam balı başta olmak üzere üretilen arı ürünlerinin kalitesini arttırmayı ve katma değeri yüksek apiterapik arı ürünleri üretilmesi amacıyla geliştirilen Apiterapik Arıcılık Ürünleri İşleme ve AR-GE İnovasyon Merkezi Projesi şirket kurulumu aşamalarını tamamladı.

Konuşmaların akabinde 10 proje ortağının imza atmasının ardından Muğla Apiterapik Arıcılık Ürünleri İşleme ve Ar-Ge İnovasyon Merkezi- Apimuğla şirket kuruluşu gerçekleştirildi.

Tören sonrasında TEKNOPARK bünyesinde proje kapsamında kurulan Apimuğla Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi ziyaret edilerek Proje Teknik Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Emin Duru tarafından çalışma sistemi hakkında heyete bilgi verildi.